VOLEM PEDIATRIA AL CAP TURÓ

 MANIFEST PER LA RECUPERACIÓ DELS SERVEIS PEDIÀTRICS AL CAP TURÓ DE LA PEIRA

L'any 2021, fins a 3152 infants i adolescents dels barris del Turó de la Peira i Vilapicina que tenen assignat el CAP Turó com a centre de referència, han continuat sense els seus equips de salut a disposició en el seu CAP, havent de desplaçar-se fins al CAP Rio de Janeiro per a qualsevol urgència o incidència sanitària que els afecti.

El CAP Turó és el 2n CAP de Nou Barris AMB MÉS POBLACIÓ PEDIÀTRICA assignada i és l'ÚNIC CAP de tot el Districte que NO DISPOSA DE SERVEIS PEDIÀTRICS a les seves instal·lacions.

Aquesta situació, que amb molta paciència ha tolerat el veïnat durant tota la pandèmia, és INSOSTENIBLE i no es pot allargar més en el temps. Les famílies del Turó de la Peira estem fartes de patir aquest greuge i DIEM PROU a les mancances d'atenció sanitària que soporta la població més vulnerable i la que serà el futur del nostre barri. TENIM DRET a rebre l'atenció que necessitem al nostre CAP de referència, i per tot això VOLEM DENUNCIAR que:

  1. Que les famílies no poguem anar al nostre CAP quan els nostres fills i filles es troben malalts és un fet discriminatori envers una part important de la població que no es pot tolerar.
  2. Que davant de situacions on l'atenció primària és PRIMORDIAL ens trobem la negativa a ajudar-nos com a resposta perquè no es disposa de personal pediàtric al CAP, ens exposa a situacions on les famílies no tenim opcions per a atendre els nostres infants i adolescents, i ens genera un sentiment d'indefensió que no podem entendre.
  3. Que les famílies que acudim al CAP Rio de Janeiro, amb tot el que comporta, trobem un centre al límit del col·lapse i on el personal que ens fa les atencions no acostuma a ser l'equip de salut que ens correspon o tenim assignat.
  4. Que davant l'escenari actual, moltes famílies han considerat o consideren realitzar canvis per a modificar la seva assignació de centre de referència per a ser atesos a altres CAP i trobar una atenció pediàtrica digna per al necessari acompanyament i prevenció durant el desenvolupament de la infancia.
  5. Que considerem que el CAP Turó té prou població pediàtrica per a que disposi dels seus equips de salut assignats el més a prop possible, que és el centre de referència que tenim al barri.

Per tot això, EXIGIM RECUPERAR LA PEDIATRÍA AL CAP TURÓ !!!


MANIFIESTO POR LA RECUPERACIÓN DE LOS SERVICIOS PEDIATRICOS EN EL CAP TURÓ DE LA PEIRA

En 2021, hasta 3152 niños y adolescentes de los barrios del Turó de la Peira y Vilapicina que tienen asignado el CAP Turó como centro de referencia han continuado sin sus equipos de salud a disposición en su CAP, debiendo desplazarse hasta el CAP Rio de Janeiro para cualquier urgencia o incidencia sanitaria que les afecte.

El CAP Turó es el 2º CAP de Nou Barris CON MÁS POBLACIÓN PEDIÁTRICA asignada y es el ÚNICO CAP de todo el Distrito que NO DISPONE DE SERVICIOS PEDIÁTRICOS en sus instalaciones.

Esta situación, que con mucha paciencia ha tolerado el vecindario durante toda la pandemia, es INSOSTENIBLE y no puede alargarse más en el tiempo. Las familias del Turó de la Peira estamos hartas de sufrir este agravio y DECIMOS BASTA a las carencias de atención sanitaria que soporta la población más vulnerable y la que será el futuro de nuestro barrio. TENEMOS DERECHO a recibir la atención que necesitamos en nuestro CAP de referencia, y por todo ello QUEREMOS DENUNCIAR que:

  1. Que las familias no podamos ir a nuestro CAP cuando nuestros hijos e hijas se encuentran enfermos es un hecho discriminatorio hacia una parte importante de la población que no puede tolerarse.
  2. Que ante situaciones donde la atención primaria es PRIMORDIAL nos encontremos con la negativa a ayudarnos como respuesta porque no se dispone de personal pediátrico en el CAP, nos expone a situaciones donde las familias no tenemos opciones para atender a nuestros niños y adolescentes, y nos genera un sentimiento de indefensión que no podemos entender.
  3. Que las familias que acudimos al CAP Río de Janeiro, con todo lo que conlleva, encontramos un centro al límite del colapso de atención y donde el personal que nos hace los cuidados no suele ser el equipo de salud que nos corresponde o tenemos asignado .
  4. Que frente al escenario actual, muchas familias han considerado o consideran realizar cambios para modificar su asignación de centro de referencia para ser atendidos en otros CAP y encontrar una atención pediátrica digna en el necesario acompañamiento y prevención durante el desarrollo de la infancia.
  5. Que consideramos que el CAP Turó tiene suficiente población pediátrica para que disponga de sus equipos de salud asignados lo más cerca posible, que es el centro de referencia que tenemos en el barrio.

Por todo ello, EXIGIMOS RECUPERAR LA PEDIATRIA EN EL CAP TURÓ !!!


Entitats que s'adhereixen al manifest:

AVV del Turó de la Peira
AFA Escola Bressol Municipal Turó
AMPA Amor de Dios
AMPA El Turó
Asociación de Mujeres Dominicanas del Turó de la Peira
Associació de Comerciants del Turó de la Peira
Associació soci-cultural la Cosa Nostra
AVV Can Peguera
AVV Guineueta
AVV Roquetes
AVV Vilapicina i Torre Llobeta
CCD Turó de la Peira
Club de Bàsquet Turó de la Peira
CFS Montsant
Coordinadora d'Entitats SAP Muntanya
Coordinadora d'AVV i Entitats de Nou Barris
Església Evangèlica Baptista del Turó de la Peira
Montsant Sala 5
ONG EnriquezArte
PB de Can Peguera
TASC - Turó Acció Socio-Cultural

GRÀCIES A TOTES PER EL VOSTRE SUPORT !!

Comentaris

  1. M'hi adhereixo al manifest. Neus Gonzalez Monfort

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Neus per el teu suport! De moment estem recollint suports d'entitats i associacions, però comptem amb el teu suport si calgués iniciar una recollida de signatures! ;)

      Elimina
  2. D'acord amb vosaltres i força per conseguir-ho.

    ResponElimina
  3. La A.VV. de Roquetes se suma a la reenvidicacion.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! Seguiremos juntos en la lucha por una sanidad pública y de calidad! ;)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada