LA AGENDA OLVIDADA DEL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Editorial en CATALÁN


EL TURÓ DE LA PEIRA
L’AGENDA OBLIDADA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA


El passat 16 de novembre es va celebrar el Consell de Barri del Turó de la Peira amb la nova Junta de l’Ajuntament de Barcelona amb el districte de Nou Barris, que està encapçalada pel Regidor Xavier Marcé Carol, qui repeteix el mandat.


En aquesta trobada de les autoritats municipals amb els veïns es va fer un repàs del Pla de Barris i les obres en curs pel Turó de la Peira. Evidenciant-se, lamentablement, que les necessitats de la comunitat en matèria de Sanitat i Serveis Socials, Equipaments, Mobilitat i Espai Públic encara són desateses, a pesar de la reiterada demanda de solucions que, en alguns temes, compleix més d'una dècada. L'agenda oblidada del Turó de la Peira


És el cas de l'"Illa Q", l'anhelat equipament que dotaria al barri d'importants espais per serveis i atenció a la comunitat, que després de 12 anys de promeses incomplertes continua en l'oblit.

Esment a part és la situació del projecte de recuperació del “Parc del Turó de la Peira”, una obra vital per al barri considerant la seva degradació continuada, i l'execució de la qual torna a postergar-se “probablement” per al 2025.


Amb prou feines, en 2023, com a accions de millora per al barri figuren la culminació del projecte de reurbanització de les escales de Matagalls i les obres de remodelació del Col·legi Turó.


No menys important, és el clam dels veïns, exposat en la trobada, sol·licitant major presència policial per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra davant les situacions d'incivisme reiterat que pateixen i sobre les quals no reben cap atenció.


En definitiva, des de l'Associació de Veïns del Turó de la Peira diem Prou! Esperem més fets i menys paraules per part de l'administració municipal.


No és sostenible continuar amb aquesta estratègia dilatòria i incongruent que no dona resposta als veritables problemes del barri, a la millora de la qualitat de vida de la comunitat, i que posa de manifest que no formem part de les prioritats de l'administració.



Associació de Veïns i Veïnes del Turó de la Peira

Barcelona, 08 de decembre de 2023





Editorial en CASTELLANO


EL TURO DE LA PEIRA


LA AGENDA OLVIDADA DEL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA


    El pasado 16 de noviembre se celebró el Consell de Barri del Turó de la Peira con la nueva Junta del Ayuntamiento de Barcelona para el distrito Nou Barris, que está encabezada por el Regidor Xavier Marcé Carol, quien repite mandato. 


    En este encuentro de las autoridades municipales con los vecinos se hizo un repaso del Pla de Barris y las obras en curso para el Turó de la Peira. Evidenciándose, lamentablemente, que las necesidades de la comunidad en materia de Sanidad y Servicios Sociales, Equipamientos, Movilidad y Espacio Público siguen siendo desatendidas, a pesar de la reiterada demanda de soluciones que, en algunos temas, cumple más de una década. La agenda olvidada del Turó de la Peira 


    Es el caso de la “Illa Q”, ansiado equipamiento que dotaría al barrio de importantes espacios para servicios y atención a la comunidad, que luego de 12 años de promesas incumplidas continúa en el olvido.  


    Mención aparte es la situación del proyecto de recuperación del “Parque del Turó de la Peira”, una obra vital para el barrio considerando su degradación continuada, y cuya ejecución vuelve a postergarse “probablemente” para el 2025. 


    A duras penas, en 2023, como acciones de mejora para el barrio figuran la culminación del proyecto de reurbanización de las escaleras de Matagalls y las obras de remodelación del Colegio Turó. 


    No menos importante, es el clamor de los vecinos, expuesto en el encuentro, solicitando mayor presencia policial por parte de la Guardia Urbana y los Mossos d´Esquadra ante las situaciones de incivismo reiterado que padecen y sobre las que no reciben ninguna atención. 


    En definitiva, desde la Asociación de Vecinos del Turó de la Peira decimos ¡Basta!  Esperamos más hechos y menos palabras por parte de la administración municipal. 


    No es sostenible continuar con esta estrategia dilatoria e incongruente que no da respuesta a los verdaderos problemas del barrio, a la mejora de la calidad de vida de la comunidad, y que pone de manifiesto que no formamos parte de las prioridades de la administración.

La agenda olvidada del Turó de la Peira 




Asociación de Vecinos y Vecinas del Turó de la Peira

Barcelona, 08 de diciembre de 2023





Comentaris