L’ ALCALDE DE BARCELONA VISITA EL TURÓ DE LA PEIRA

 Editorial en CATALÁ



L’ ALCALDE DE BARCELONA VISITA EL TURÓ DE LA PEIRA


     Iniciem el 2024 amb bons auguris. L’Alcalde de Barcelona, el senyor Jaume Collboni Cuadrado, ha visitat el Turó de la Peira. Una visita que s’agraeix, malgrat que fos gairebé d’incògnit, ja que és la primera vegada, després de molts anys, que un màxim representant de l’Administració Municipal es passeja pel barri després de les eleccions.


        L’ocasió va ser propícia perquè un reduït grup de veïns participés en una trobada distesa amb el burgmestre, on també van ser presents el Regidor Xavier Marcé Carol, el Conseller Tècnic, David Herrera i Xitlati Hernández, Cap de Projectes del Pla de Barris.

        En la trobada es van tractar les mancances bàsiques del barri. Començant per la sanitat i la reclamada recuperació del servei de pediatria del CAP Turó, la seva absència obliga a les famílies a peregrinar a altres Centres d’Atenció Primària allunyats del barri tot i que la població d’infants del Turó de la Peira està per sobre de la mitjana del districte. Respecte a aquest punt no hi va haver detalls, tan sols que ho estan estudiant.

        Respecte a la construcció de l’Illa Q, edificació projectada des de fa més d’una dècada per tal de centralitzar tant els serveis socials del barri com altres serveis comunitaris, -que a hores d’ara continuen dispersos en altres barris o en espais poc adients, tal com és el cas del “Casal de la Gent Gran del Turó” i la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes del Turó de la Peira- Xitlati Hernández va avançar que el projecte està en marxa i s’espera que el 2024 s’iniciï, finalment, l’esperada obra.

        També es va parlar de la situació del Parc Turó de la Peira, un bosc urbà en ple cor del barri que suposa un actiu fonamental per a la recreació i la qualitat de vida dels veïns. Amb més de 7 hectàrees de pins i pinyoners, en una ubicació privilegiada que ofereix vistes panoràmiques de Barcelona, el parc fa temps que sofreix els embats de la degradació, no només d’infraestructura i equipament, sinó també pel mal us, per això els veïns reclamen la seva recuperació. En aquest sentit, les autoritats municipals han donat bones notícies sobre la seva imminent intervenció aquest mateix any. D’altra banda, van afegir que al maig començaran les obres de reforma del Parc Rosario Pi.

        Des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Turó de la Peira saludem la visita de l’Alcalde i la seva manifestació de compromís pel desenvolupament d’un barri que no ha estat precisament dintre de les prioritats de l’administració en els darrers anys. De la mateixa manera, ens posem a la seva disposició i el convidem a que la propera vegada es reuneixi amb les organitzacions veïnals que, en definitiva, som l’expressió del “poble organitzat” i coneixem millor que ningú les necessitats i la realitat del nostre barri


Associació de Veïns i Veïnes del Turó de la Peira

Barcelona, 22 de gener de 2024





Editorial en CASTELLANO


EL ALCALDE DE BARCELONA VISITA EL TURÓ DE LA PEIRA


    Comenzamos el 2024 con buenos augurios. El Alcalde de Barcelona, Señor Jaume Collboni Cuadrado, ha visitado el Turó de la Peira. Una visita que, aunque casi de incógnito, se agradece, pues es la primera vez en muchos años que un máximo representante de la Administración Municipal se pasea por el barrio después de las elecciones.


    La ocasión fue propicia para que un reducido grupo de vecinos participara en un encuentro distendido con el burgomaestre, donde también estuvieron presentes el Regidor Xavier Marcé Carol, el Consejero Técnico, David Herrera y Xitlali Hernández, Jefa de Proyectos del Plan de Barrios.

      En el encuentro se abordaron las carencias básicas del barrio. Empezando por la sanidad y la reclamada recuperación del servicio de pediatría del CAP Turó, cuya falta tiene a las familias de peregrinaje a otros Centros de Atención Primaria lejanos a la localidad, a pesar de que la población de infantes del Turó de la Peira está por encima de la media distrital. Sobre este punto no hubo mayores detalles, solo que lo están estudiando.

         En cuanto a la construcción de la llamada “Illa Q”, edificación proyectada desde hace más de una década para centralizar tanto los servicios sociales del barrio como otros servicios comunitarios – que a la fecha continúan dispersos, bien por otros barrios o en espacios poco propicios, como es el caso del “Casal de la Gent Grant del Turó” y la sede de la Asociación de Vecinos y Vecinas del Turó de la Peira - Xitlali Hernández avanzó que el proyecto se encuentra en marcha y que se espera que en 2024 finalmente se inicie la esperada obra.
        También se abordó la situación del Parque Turó de la Peira, un bosque urbano en pleno corazón del barrio que constituye un activo fundamental para la recreación y la calidad de vida de los vecinos. Con más de 7 hectáreas de pinos y piñoneros, en una ubicación privilegiada que ofrece vistas panorámicas de Barcelona, el parque viene sufriendo los embates de la degradación no solo de infraestructura y equipamiento sino también de mal uso, por lo que los vecinos reclaman su recuperación. En este sentido, las autoridades municipales han dado buenas noticias sobre su inminente intervención este año. Por otra parte, agregaron que en mayo se iniciarán las obras de reforma del Parque Rosario Pi.

        Desde la Asociación de Vecinos y Vecinas del Turó de la Peira saludamos la visita del Alcalde y su manifestación de compromiso por el desarrollo de un barrio que no ha estado precisamente en las prioridades de la administración en los últimos años. De igual manera, nos ponemos a su disposición y lo invitamos a que la próxima vez se reúna con las organizaciones vecinales que en definitiva somos la expresión del “pueblo organizado” y conocemos mejor que nadie las necesidades y la realidad de nuestro barrio.




Asociación de Vecinos y Vecinas del Turó de la Peira

Barcelona, 23 de enero de 2024





Comentaris